Shadow Word generated at Pimp-My-Profile.com
→ to get more interactive with Karla, please join her at FACEBOOK or TWITTER





Terima kasih telah mampir ke blog ini .... Terima kasih telah mampir ke blog ini ....




Sekilas Penulis --- Guestbook ---
Buy Karla's Books Online


Komentar lama di Chatbox ini akan otomatis terhapus. Untuk
meninggalkan komentar yg permanen, silahkan isi GUESTBOOK,
atau di READER'S COMMENT di setiap posting

   




Karla M. Nashar on Facebook




If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed



Sunday, July 08, 2007
BELLAMORE ľ Annabel Lee

 

Dearest Bellamore's readers,

   Masih ingat di salah satu bab saat Lanavera dan Danny berada di tepi pantai pada suatu senja menikmati sunset yang indah, serta membicarakan tentang sebuah karya Edgar Allan Poe berjudul Annabel Lee? Dikatakan jika Danny selalu teringat akan puisi kegemaran almarhum ibunya itu bila ia sedang berada di tepi pantai. Dikatakan juga jika puisi itu bercerita tentang rasa cinta seorang lelaki kepada wanita pujaannya, sehingga walaupun wanita itu telah tiada namun sang lelaki itu terus memujanya.

   Hmm, kira-kira bagaimana sih kisah selengkapnya dari puisi itu? Nah, buat yang penasaran silahkan baca puisi tersebut di bawah iniů Dijamin pasti akan paham tentang bagaimana besarnya cinta yang dimiliki oleh sang lelaki itu kepada wanita pujaannya (Annabel Lee), seperti yang dikutip pada bait-bait berikut ini:

 

But our love it was stronger by far than the love

Of those who were older than weŚ

Of many far wiser than weŚ

And neither the angels in Heaven above

Nor the demons down under the sea

Can ever dissever my soul from the soul

Of the beautiful Annabel LeeŚ

 

   Mungkin ada yang setuju dengan kekasih si Annabel Lee itu, mungkin juga ada yang tidak setuju dan lebih memilih pendapat Danny yang berkata:

 

"Kalau aku mempunyai seorang kekasih dan maut memanggilku lebih dulu darinya, maka sudah tentu aku tak ingin melihat kekasihku itu menghabiskan sisa hidupnya menangisi kepergianku itu. Aku justru ingin melihatnya bangkit dan menjalani hidupnya dalam kebahagiaan. Temukan cinta lain dan berbahagialah dengan cinta barunya itu."

  

   Well, apapun itu, yang pasti setiap orang mempunyai penilain sendiri dalam memahami cinta yang dimilikinya dalam hidup ini. So, what do you think is better? Punya pacar seperti kekasihnya si Annabel Lee itu? Atau yang realistis kayak si Danny?

  

ANNABEL LEE

Edgar Allan Poe (1809-1849)

 

It was many and many a year ago,

In a kingdom by the sea,

That a maiden there lived whom you may know

By the name of Annabel Lee;

And this maiden she lived with no other thought

Than to love and be loved by me.

 

She was a child and I was a child,

In this kingdom by the sea,

but we loved with a love that was more than loveŚ

I and my Annabel LeeŚ

With a love that winged seraphs of Heaven

Coveted her and me.

 

And this was the reason that, long ago,

In this kingdom by the sea,

A wind blew out of a cloud by night

Chilling my Annabel Lee;

So that her high-born kinsmen came

And bore her away from me,

To shut her up in a sepulcher

In this kingdom by the sea.

 

The angels, not half so happy in Heaven,

Went envying her and meŚ

Yes! that was the reason (as all men know,

In this kingdom by the sea)

That the wind came out of the cloud chilling

And killing my Annabel Lee.

 

But our love it was stronger by far than the love

Of those who were older than weŚ

Of many far wiser than weŚ

And neither the angels in Heaven above

Nor the demons down under the sea

Can ever dissever my soul from the soul

Of the beautiful Annabel LeeŚ

For the moon never beams without bringing me dreams

Of the beautiful Annabel Lee;

And the stars never rise but I feel the bright eyes

Of the beautiful Annabel Lee:

and so all the night-tide, I lie down by the side

Of my darling, my darling, my life and my bride

In her sepulcher there by the seaŚ

In her tomb by the side of the sea.

 

Ciao!

Lala

 

------------------------------------------------ 

 

Back to : HOME

 


Posted at 08:44 pm by LALA

romy
December 3, 2008   08:03 PM PST
 
mita puisi pantai di senja hari dong kalau tidak aku perkosa
gina
December 4, 2009   03:15 PM PST
 
baru beres baca...nangis bombay...keren banget...make me think of 2 persons I love...Thanks for the good book!!
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry